UPS – United Paracel Service

Service

UPS ble grunnlagt av James E Casey så tidlig som i 1907. Det ble da grunnlagt som et budfirma i Seattle. I dag er UPS verdens største pakkefraktselskap og frakter ca 15 millioner pakker på verdens basis hver eneste dag. UPS er verdens kjent for sine varebiler og fly som ser annerledes ut enn alt annet. De største konkurrentene til UPS er uten tvil FecEX, TNT og Tyske Schenker. For at vi skal kunne se noe om hvor stort dette firma er så omsatte de for 61 milliarder USD i 2016 og hadde mer enn 435 000 ansatte. UPS har 237 egne fly, 108 210 pakkebiler, lastebiler, varebiler og motorsykler. 8100 av disse brukes til alternativ drivstoff og avansert teknologi. De leverer pakker i 220 land.
Når James startet firma i 1907 så tenkte han kun fremover. Det var stor vekst i USA og han ville skille seg ut. Med 100 dollar i lån startet de noe som da het American Messenger Company. Her gjorde de alt for å tjene penger. De fraktet små brev ifra kontor til kontor i rekord fart på sykkel eller løpende. De fikk så gode tilbake meldinger at andre bedrifter og privat personer hadde hørt om han så han startet og ansette andre folk. Han ansatte også lillebroren sin George. Han satset alltid på kundeservice at kundene alltid skulle være fornøyde med hans tjenester. Dette er noe som også henger igjen i bedriften i dag UPS.
I 1913 hadde UPS vokst seg så store at han hadde titalls ansatte han endret også navnet til Merchants Parcel Delivery. Han kjøpte også inn flere biler av typen modell T – Ford til å frakte pakker og brev. I 1916 så kom Charlie Soderstrom med på laget, han var en ekspert på biler. Han hjelp de raskt med å bygge og fikse biler som gjorde at UPS raskt og enkelt kunne frakte flere pakker og raskere.
Året er 1919 og han utvidet bedriften til Oakland i California. Dette er den første byen utenfor Seattle som ble et satsnings området. Han byttet også navnet på firmaet til United Parcel Service (UPS) Slik som vi kjenner det i dag. I følgende år så fortsatte bedriften og vokse. By for by over hele USA. Men det var ikke før i 1975 at de åpnet sitt første kontor i utlandet. Toronto i Canada.
I 1988 var UPS i 6 forskjellige land i Europa. I 2003 kunne UPS helt på egenhånd levere pakker og brev til 200 land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *